Köp inte produkter testade på djur

Hejsan bloggen! 
Hoppas att allt är bra med dig och att du har haft det bra sedan vi sågs sist.
 
Idag tänkte jag fortsätta på min bloggserie om Djurs rättigheter och hur dem behandlas inom olika industrier. 
Jag är en riktig djurvän, jag verkligen älksar djur och hade jag kunnat så hade jag fyllt hela mitt hem med djur som behöver hem. 
 
Idag tänkte jag skriva lite om smink och varför det jag tycker att det är fel att testa och köpa produkter som är testade på djur. 
Skönhetsindustrien är en miljardindustri, och inom den industrien så testar man pródukter och ingredienser, som ska finnas i sminket, på djur innan man säljer det för att se vilkat reaktioner djuren får. 
 
Jag väljer att INTE köpa produkter som är testade på djur då jag tycker att det är fel att utnyttja djur på det viset, det finns nämligen alternativa metoder till att testa produkterna på. I Sverige är det olagligt att utföra tester på djur, och i Kina te x så är det ett krav för att produkterna ska få säljas att det först är djurtestat. 
Jag tycker att man utnyttjar det faktum att djur har inget val eller talan, dem kan inte försvara sig eller proterstera, dem kan inte heller "ta sig ur" sin situation just för att dem är oskyldiga försvarslösa djur. 
 
Sen kan det här med djurtestat och inte djurtestat vara väldigt svårt, men kan fråga ett företag om dem testar på djur och dem säger att dem själva gör det inte och har inte heller någon som gör det åt dem, men säljer dem så sitt märke i Kina så måste produkten testas och det gör då staten, så jag väljer att inte köpa av märken som säljer i Kina för att då vet jag att djurförsök görs och det vill jag inte stödja på något vis och väljer därför att bojkotta. 
 
Självklart är jag ibland naiv och googlar lite snabbt för att kolla om märket testar på djur, men i den mån jag kan så undviker jag det. 
Ett märke som jag tycker väldigt mycket om, som inte testar på djur och inte säljer i Kina är Isadora så jag har väldigt mycket Isadora produkter hemma. Jag tycker att det är jätteviktigt att ta ställning, djuren är inte våra att utnyttja på något vis! 
 
 
 
PETA har en en sida där dem listar de märken som testar och inte testar på djur som du kan gå in och kolla på om du är osäker. 
 
 
 
 
 
 
 

Balklänning

Hej Bloggen! 
Hoppas att ni har en fin dag. Snart är det maj månad och det betyder att det snart är dags för studentbal! Så kul, jag önskar verkligen att jag kunde gå tillbaka i tiden och uppleva den igen, det var så roligt att få göra sig fin, göra uppsättning ha en fin klänning och sminkning, att få känna sig som en prinsessa helt enkelt! 
Jag hade min bal för många år sedan och det hade man inte lika mycket budget alternativ som det finns idag, idag kan man ju hitta en super snygg klänning på nelly, gina eller h&m. Jag hade tur som var i Thailand innan min bal och fick den uppsydd och verkligen fick vlja själv hur jag ville ha den utan att det kostade en förmögenhet. 
 
Jag tänkte tipsa om några klänningar som jag tycker är super fina, och som jag hade velat ha om jag skulle gå på bal igen. 
 
Alla klänningarna kommer från nelly.com
 
899 kr
 
549nkr
 
1 497 Kr
 
699 kr

Min Lördag

Hej bloggen! 
 
Jag ville bara titta in och säge hej, och visa vilken härlig lördag jag hade. Jag och min pojkvän åkte ut till Vallåkra och tog en lång promenad i skogen och det var så härligt! Vädret var perfekt, miljön underbar och hundarna bara älskade att springa lösa där. 
Eftesom jag pendlar varje dag så har jag inte så mycket tid i veckorna att ta promenader på 3 timmar, så det är tur att jag har en sambo som tycker om att vandra i naturen och som får med mig ut på helgerna :). Självklart åker jag ut på helgerna på längre promenader med mina hundar, men det brukar bli stranden eller någon skor här i närheten och där vill jag inte släppa vovvarna lösa eftersom dem inte alltid lyssnar och lyder, haha. 
 
Vi tog faktis med min systemkamera ut och tog en massa bilder, främst på hundarna dårå såklart :). 
Ni får ursäkta att jag inte ser så fräsch ut, men jag kännde mig inte så pigg då jag fick halsont och inte orkade anstränga mig så värst, haha. 
 
Så här kommer lite bilder från vår härliga utflykt! 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg